A FUTURE IN DIAGONALS

The extension of Lausanne’s New Apostolic Church was designed to draw out the existing building’s intrinstic qualities. We felt is was essential to follow the clear diagonal lines that underpin the organisation of its spaces and circulation flows, and which are its defining feature.

Project Name: New Apostolic Church
Studio Name: LOCALARCHITECTURE

Location: Chemin de la Batelière 5, Lausanne (VD)
Conception & execution: 2016–2019
Build area: 624 m²
CLIENT:  Neuapostolische Kirche Schweiz (NAK)

Project Architects:
LOCALARCHITECTURE, Lausanne
Antoine Robert-Grandpierre Manuel Bieler
Laurent Saurer Constant Pasquier

New Apostolic Church By LOCALARCHITECTURE - Sheet3
©LOCALARCHITECTURE

The new building was conceived in a way that sought to honour and preserve its existing spatial concepts, while at the same time adding a contemporary quality of lightness and openness. The extension went in tandem with a renovation of the existing structure, so as to combine the qualities of the old with a forward-looking vision.

New Apostolic Church By LOCALARCHITECTURE - Sheet5
©LOCALARCHITECTURE

TWO WINGS

The building’s new form comprises two wings extending from the corners of the church, enlarging the foyer at ground level towards the new entrance. One of these triangular wings incorporates the existing elevator and meets the tip of the other wing, which houses the new multipurpose hall. This meeting point, at the corner, creates a covered piazza in front of the church, where the new entrance is located. The church looks as though borne aloft on wings – wings that are opening, to welcome visitors. Symbolically this new image suggests openness and flight, connecting Earth and Heaven.

New Apostolic Church By LOCALARCHITECTURE - Sheet6
©LOCALARCHITECTURE

OPENESS

The existing foyer is retained and expanded at ground level. Retaining the main circulation flow with its corner staircases was important, in order to preserve the spirit of the existing building; these staircases were restored and fitted with lighter and more transparent balustrades.

The new entrance is set in the south-west corner.

The spacious new foyer gives a clear view of the various activities taking place and welcomes the community in a dynamic space that is open to the outside world.

©LOCALARCHITECTURE

SIMPLICITY

The exterior façade was redesigned to meet the new energy efficiency standards now in force as well as delivering optimal thermal comfort for the building’s users. The old façade has been replaced with an exposed concrete construction, lightly coloured and textured: the building expresses a simple and direct materiality, making a strong statement of identity.

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)