The building settles into an urban context of limited architectonic value and hardly any formal identity. Its compact volumetric and material character attracts the attention due to two main aspects: one an urban aspect, for regenerating the urban scene that configures the space around the building; and the other a language aspect, for showing a vibrant image which adds quality to the place by itself but specially by contrast with the context.

Project : Auditorium and Music School
Situation: Medina del Campo, Valladolid (Spain)
Date of Project: 1999
End of building construction: 2003
Author of the project: Antón García-Abril & Ensamble Studio
Quantity surveyor: Javier Cuesta
Developer: Medina del Campo City Council
Construction Company: OHL
Built area: 2,400 m²

 Auditorium. Medina del Campo, 2002 By Ensamble Studio - Sheet8
©Ensamble Studio

The building sits down on a concrete base considered as the main level; a public open anteroom, above the street level, which allows the contemplation of the surroundings from another point of view, creating a new urban situation. There is a double reading of the building skin which establishes the relationship between inner and outer space. The skin which covers the whole volume appears as a suit of armor defining a horizontal rhythm of steel louvres, giving unity and horizontal continuity.

 Auditorium. Medina del Campo, 2002 By Ensamble Studio - Sheet11
©Ensamble Studio

This first skin, opaque and shiny, separates from the constructed volume when it reaches the access façade looking into the public square, to create, by subtraction of alternate slats, a space of air, light and metallic glints configured by an impressive stained steel lattice constructed by structural profiles.

 Auditorium. Medina del Campo, 2002 By Ensamble Studio - Sheet13
©Ensamble Studio

Inside, the auditorium gets covered by a second skin with a white creased surface, in contrast with the exterior metallic louvres, and reminding Borromini’s style surfaces, continuous and made of one material, searching for the distortion of the space by signing the walls with dots of light, broken up into an apparent chaos.

©Ensamble Studio

This main room enjoys the classical proportion of a double cube, being one of its greatest achievements the use of unusual materials for this type of building to obtain an exemplary acoustics.

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)