Built on a mountainous terrain and set on the Yangtze river, Chongqing is a unique city.

Steep height differences, winding streets, public spaces and buildings connect multitiered  terrains creating exciting spatial experiences and unconventional underground spaces. This site, in the heart of the city, is a tired shopping-mall but magically intertwined with a sloped public plaza. The interior space is set underground, with minimal contact to the outside world connecting both ends of this Cathay mall.

Client : HARMAY
Locat ion: Chongqing, China
GFA : 1,331.1 sqm
Completion : 2022
Design scope : Interior Design & Façade Design
Design Principals : Wendy Saunders & Vincent de Graaf
Studio Director: Yvonne Lim
Project Architect:   Jerry Guo,Simon Huang
Interior Team:  Baoer Wang, Dongkai Hu,Song Jie, Yueyuan Jiao, Zheng Wei , Jiao Yan,
incent Wen
VM: Baoer Wang
Contractor: Mufan Construction Decoration Co.,Ltd
Photography: WenStudio, Bowen Gu

HARMAY Chongqing By AIM ARCHITECTURE - Sheet2
©WenStudio, Bowen Gu

Our task was to create a new identity for these two facades, while at the same time creating a powerful retail experience between them. The entrance building, on the plaza feels small , we could say human sized , compared to all the high rises surrounding it.

This sense of scale and space, is surprising within the density of the inner city. Leading us to strengthen this feeling of a small building by making it the embodiment of a typical house.

HARMAY Chongqing By AIM ARCHITECTURE - Sheet8
©WenStudio, Bowen Gu

The house on the square

This small building sits on the edge of the square, inviting people to gather there.  With its warm and energetic color, a contrast within its environment and at the same time marking the entrance to the retail experience below.

To work with this unique spatial setting we explored typologies of underground structures within the local context. Chongqing’s historic air-raid shelters — connecting every corner of the city during World War II — led to this geometric vaulted space.  Descending and stepping into this underground space, Its impact is not only visual. The length and shape of the space creates a unique feeling within this man-made tunnel.

The rough texture of the wall extends the entire ceiling , creating an overall surround calming effect.

The space connects under the park to the street, where the facade winks at the city and creates a covered walk way for the small stores underneath.

HARMAY Chongqing By AIM ARCHITECTURE - Sheet8
©WenStudio, Bowen Gu

The large-scale use of the red color represents Chongqing, using this also inside not only brings a mysterious color to the space. But also greatly enhances the continuity of the facades on both sides of the shopping mall.

The store

Inspired by the factories hidden in the air raid shelters, the mechanical feeling of the giant conveyor belt, the generators and the multitude of industrial apparatus in the space creates a sense of conflict with the rough texture of the cave, bringing a strong visual experience to customers.

The belt with a huge array of goods, guides you through the space and arouses the visitor’s interest in exploring letting people experience the non-stop working underground factory and harmay’s industrial storage culture.

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)