A new college in a French village : an innovative learning environment, sustainable and pedagogical

The architecture of the school is marked by the coloured orientable brise soleil slats, which form a cameo reminiscent of the surrounding nature.

Project Name: A new college in a French village
Office Name: CoCo architecture / Jean de Giacinto Architecture Composite
Office Website: www.cocoarchitecture.fr / www.jean-de-giacinto.com
Firm Location: CoCo architecture 16 rue des Alpes 26400 CREST
Design Team: CoCo architecture mandataire, Jean de Giacinto architecte, Atelier Roberta, BETREC, Terre Eco, Sigma, GBA cuisine, atelier Nomades architecture, CCG, frédérique f.thomas, Anne-Flore Labrunie
Area: 7445m2
Year: 2020
Location:  Champier (38) – France
Consultants:
Photography Credits: Edouard Decam
Other Credits: CoCo architecture and JDGC
Program: Construction of a new college for 700 students, corporate housing, a gymnasium and a sports tray.
Lead Architects: CoCo architecture
Photo Credits: Edouard Decam

A new college in a French village By CoCo architecture and Jean de Giacinto Composite - Sheet5
©Edouard Decam

Thus, the building functions as a piece of landscape, forming a foreground to the wooded hill from the road. The vertical rhythms, evolving with the seasons and the users, sequence the building, as the tree trunks give rhythm to the forest.

A new college in a French village By CoCo architecture and Jean de Giacinto Composite - Sheet7
©Edouard Decam

The college is designed as an urban piece, articulating a new part of the village of Champier by ensuring the covisibility of the equipment with the public space.

A new college in a French village By CoCo architecture and Jean de Giacinto Composite - Sheet9
©Edouard Decam

Its base is made of translucent or opalescent glass, revealing a modular room, the art room and the entrance hall. The courtyard is open to the esplanade while the half-board interfaces with the main street. The gymnasium, shared with the commune, also contributes to also contributes to the dynamics that such a facility the dynamics that such a facility brings to the village. It has ground floor which communicates with the with the interior street. Outside of school hours, the the gymnasium gives life to the village with a polycarbonate façade that which illuminates the landscape.

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)