The MacMurray Centre is a new medical facility for a private endoscopy practice located within the Remuera medical precinct. By virtue of the business model, the practice is committed to providing an environment and overall experience that will alleviate the anxiety characteristic of this type of diagnostic process.

Project Name -MacMurray Medical Centre
Studio Name -Warren and Mahoney
Project size – 1500
Completion date – 2020
Building Level – 2
Location – Auckland, Auckland, New Zealand
Photography – Jono Parker

MacMurray Medical Centre By Warren and Mahoney - Sheet5
©Jono Parker

Auckland’s Remuera has a rich medical history, and the surrounding neighbourhood is densely populated with a diverse mix of medical practices and high-end residential living. Realising the site’s full potential required a sophisticated design solution that carefully responds to the unique opportunities and constraints the project presents.

MMC has been sensitively designed to create a peaceful environment for their patients. The expansive foyer and waiting room spaces have been designed to provide calm distraction and reassuring protection.

MacMurray Medical Centre By Warren and Mahoney - Sheet6
©Jono Parker

The unique journey and patient experience alleviates anxiety and concern upon arrival.

Maximising orientation by way of the double height space allows patients and visitors a common point of reference and provides clear indications of movement, with a generous stairway leading from the main arrival and waiting space to the clinical zone on the upper level.

Staff are afforded an outward-focused retreat, off the beaten track, which allows for quiet time and reflection between procedures.

MacMurray Medical Centre By Warren and Mahoney - Sheet7
©Jono Parker

The design provides a relaxed and empathetic patient experience in a welcoming residential-like front of house with views to the gardens beyond. This ambience is carried through to the medical spaces on the upper level, off the mezzanine.

The project clearly delineates street presence and front of house functions. This strategy is also employed in the selection of materials with warm timber materiality to both interior and exterior areas of the front and more utilitarian, functional materials to the rear.

Sustainably-sourced materials were specified from the western-red cedar, through to key design moves such as the dramatic canopy which provides shading to the double-height glazed façade.

A leader in its field, MacMurray Medical Centre gives equal emphasis to procedure and human experience.

©Jono Parker

Ten recovery beds and several recovery chairs enable a transitioned exit with private conversations accommodated in one of three post-operation rooms. Recovery rooms face easterly back towards Mount Hobson with the added provision of bedrooms where discharged patients can stay if/when required. An infusion room offers the opportunity for diversity of medical offerings, while a Medical Room can accommodate for specialist requirements (including VIPs).

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)