While designing this clinic we have faced and resolved a great contradiction: the frontal shock between the necessity of natural lighting and privacy of the working places, and the desirable visibility of business premises located at street level.

Project Name: DENTAL CLINIC IN ARANDA
Architect Name: Estudio Bher Arquitectos

DENTAL CLINIC IN ARANDA by Estudio Bher Arquitectos - Sheet1
©Estudio Bher Arquitectos

The project is performed at a rough property at a strategic corner position, which our client wishes to get the most out of,  and therefore to benefit from its consequent business opportunities. Simultaneously the patient requires an intimate and friendly place, which allows him to relax in a situation that for many are synonymous with nervousness and pain.

DENTAL CLINIC IN ARANDA by Estudio Bher Arquitectos - Sheet2
©Estudio Bher Arquitectos

We decide to create a double skin, interposing an intermediate garden between both of its layers: a large glass pane to the inside, that open views towards the garden; to the outside, as a kind of fence, an enameled brick wall that achieves privacy without blocking the entry of natural light.

DENTAL CLINIC IN ARANDA by Estudio Bher Arquitectos - Sheet3
©Estudio Bher Arquitectos

The interior design strategy seeks to give an image of spaciousness to a small and quite compartmentalized space. We create a background with a white waved sheet, which regularizes the open space boundary, enclosing behind the secondary rooms. The blind divisions between the dental surgeries do not reach the ceiling, thus generating a single continuous upper plane that allows the premises to be perceived as one.

DENTAL CLINIC IN ARANDA by Estudio Bher Arquitectos - Sheet4
©Estudio Bher Arquitectos

This project has meant research on the generation of intermediate spaces. At a first approach, these could be considered incompatible with the maximum use of the available area; eventually, they become the mechanism that helps us obtain the maximization of it, and as a consequence its perception as a spacious and high-quality place.

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)