For three young families we designed three ecological houses. The ambition was to design houses where inside and outside are interwoven. Different zones appear between private and collective on the thresholds.

Studio Name: Studio Lommer
Design Team: Hinke Majoor, Roos Cornelissen, Julia van der Ploeg
Area: The Netherlands
Year: 2021
Location: Culemborg
Other Credits: In collaboration with Rogier Rouwet

Threshold by Studio Lommer -Sheet1
©Studio Lommer

Through openings, differences in levels and the use of different materials, the spaces – both interior and exterior – are connected. Together the three dwellings enclose a collective garden and orient themselves in such a way to profit maximally from the sun and the triangular plot. The interior floors continue into the garden on a raised plinth.

Threshold by Studio Lommer -Sheet2
©Studio Lommer

The three houses have the same construction and are built with a prefabricated wooden frame and with an in-situ hempcrete infill. The layout of the houses can be adjusted to the needs of the families. The houses can adapt to future changes within the households, with the possibility to create in an easy way at least one extra bedroom.

Threshold by Studio Lommer -Sheet3
©Studio Lommer

Every room has its own characteristics and qualities, but because of precise dimensions the use can change through time. To minimise the use of concrete the houses are partially built on a concrete floor slab and partly on an elevated wooden floor.

Author

Rethinking The Future (泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版)) is a Global Platform for Architecture and Design. 泛亚电竞赛事手游(泛亚电竞注册官网v6.3 IOS版) through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

雷火电竞下注投注(雷火电竞公告即时) 英雄联盟竞猜查询赛表 英雄联盟竞猜比赛4.10.1 竞技宝直播联赛可靠 YBG电竞全球比赛 JJ竞技选手新版v9.7(JJ竞技下注现场)